successful-people
به رویاهات باور داشته باش! 11 اسطوره موفقیت
6 مرداد 1400
test
تست باور فراوانی
8 مرداد 1400
Change-beliefs-with-nlp2

تکنیک تغییر باور با NLP

تکنیک تغییر باور با nlp

ان ال پی چیست؟

ان ال پی سر نام عبارت Neuro–Linguistic Programming به معنای برنامه ریزی عصبی و کلامی است و اگر ما بتوانیم به وسیله ان ال پی ذهنمون رو برنامه ریزی کنیم می توانیم خیلی سریع ، سریع تر از اونی که تو باورمون باشه به خواسته هامون برسیم .اصلا کل ان ال پی میگه اگه میخواهید کاری رو انجام دهید سیستم ذهنیش رو بسازین و بعد انجامش بدهید. ان ال پی میگه هر کسی تو دنیا به هر موفقیتی رسیده تو هم می تونی به همون موفقیت برسی هر کسی که هر کاری رو انجام داده شما هم می تونید انجام بدیدبه یک دلیل ساده سیستم ذهنی تمام افراد شبیه همه . این نیست که خدا کسی رو کند ذهن آفریده باشه و یکی دیگه رو خیلی باهوش ، اصلا این طور نیست .

 

تمام انسانها از یک سیستم ذهنی و مغزی بهره می برند فقط بعضی ها ازش استفاده میکنند و بعضی ها نه استفاده نمی کنند . عده ای که ما به عنوان نوابغ در جهان میشناسیم همون هایی هستند که این سیستم ذهنی رو خوب شناختند و از این سیستم ذهنی بهره کافی رو بردند و در واقع خودشون یا والدینشون باعث شدند که اینها تو مسیر درست قرار بگیرند. ان ال پی میگه اگه کسی تو دنیا هر کاری رو انجام داده هر موفقیتی رو کسب کرده شما هم می تونید همون کار رو انجام بدید چون سیستم ذهنی تمام افراد شبیه همه فقط باید دو تا کار رو انجام بدید یک : مثل اون فکر کنید و دو : مثل اون عمل کنید . محال ممکنه که به همون موفقیتی که اون فرد رسیده نرسید تازه زودتر هم میرسید چون اون فرد کلی زحمت کشیده و آزمون و خطا انجام داده و تلاش کرده راهش رو پیدا کرده . اما شما با الگو برداری از مسیر فکری و مسیر ذهنی اون و با تکرار رفتار هایی که انجام داده خیلی سریع تر نتیجه می گیرید چون شخصی که برای اولین بار کاری رو انجام داده نمیدونه چی میخواد و چجوری قراره بهش برسه اما شما میدونید چی میخواهید و چجوری قراره بهش برسید.

 

نقش ان ال پی در تغییر باور ها

نقش ان ال پی در تغییر باور ها

ان ال پی به ما کمک میکنه تا ما بفهمیم که رفتار های ما رو در جهان چه چیزی به وجود میاره چه چیزی رفتار های ما رو رهبری میکنه. ان ال پی به ما کمک می کنه که خواسته ها و باور هامون رو در یک جهت قرار بدیم . دوست خوبم تا زمانی که خواسته های ما با باور های ما هم سو و هم جهت نباشند ما یا اصلا به خواسته هامون نمی رسیم یا خیلی دیر می رسیم . یه مثال براتون می زنم مثلا شما فکر کنید که خواسته تون اینه که تو زمان کمی به یک ثروت قابل توجهی برسید اما باورتون اینه که نه مگه میشه ، غیر ممکنه که تو مدت کوتاهی به ثروت زیادی رسید . خب تا زمانی که این باور تو ذهن شما باشه شما در مدت کوتاه به این ثروت نمی رسید . یا مثلا باور دارید که تمام ثروتمندان افراد بدی هستند و از طرفی هم خواسته شما اینه که ثروتمند بشید و چون شما دوست ندارید آدم بدی باشید پس بیخیال میشید یعنی این باور غلط بهتون اجازه نمیده و جلوتون رو می گیره .

 

هم جهت شدن خواسته ها و باور های ما در زندگی باعث میشه که سرعت رسیدن به خواسته هامون بیشتر بشه و کیفیت رسیدن به خواسته هامون هم بیشتر بشه . دیگه مثل گذشته برای یک خواسته معمولی سالها منتظر نمی مونیم و سالها حسرت نمی کشیم بلکه در مدت زمان کوتاه تر و با سرعت بیشتری به یک خواسته به مراتب عالی تر دست پیدا می کنیم . زمانی که ذهن ما و الگوهای ذهنی ما در مسیر درست قرار بگیرند باور های درست رو بوجود میارند و ذهن ما نسبت به تغییر باور های اشتباه دیگه مثل قبل مقاومت از خودش نشون نمیده یاد گرفتن یک تکنیک ان ال پی به ما کمک میکنه که باور هامون رو خیلی سریع تغییر بدیم و باورهای درست در خودمون بسازیم . باور هایی که هم سو و هم جهت با خواسته هامون هستند و ما رو به سمت خواسته هامون هدایت می کنند.

استعاره گاز و ترمز

استعاره گاز و ترمز

گاز موقعی است که شما دارید با تمام تلاش به سمت خواسته تون حرکت می کنید و ترمز زمانی است که باور های محدود و باورهای باز دارنده دارید که جلوی حرکت شما را می گیرند و اجازه نمی دهند شما به خواسته تان برسید اما ۹۹% این ترمز ها ناخود آگاه هستند ترمز هایی که نا خواسته جلوی خواسته ما را می گیرند و گاها ما کنترلی بر روی آنها نداریم و باید زمان بگذاریم و اونها رو پیدا کنیم و اونها رو کشف کنیم . دوست خوبم جهان و قوانین جهان جوری طراحی شده که پاسخ خواسته ها رو خیلی سریع میده و اگر ما سریع به خواسته هامون نمی رسیم بیشتر به خاطر همین باور های محدود کننده است که مثل یک ترمز قوی بر سر را ه ما قرار گرفته اند. دقت کردید بعضی موقع ها ما چیزی رو میخوایم و سریع میشه مثلا میگیم کاش دوستم الان پیشم بود کاش الان فلانی به من زنگ میزد و سریع میبینیم این اتفاق می افته و خودمون تعجب می کنیم و خیلی و قت ها میگیم که کاش از خدا یه چیز دیگه خواسته بودم چقدر زود جواب داد.

این به دلیل اینه که ما در باره اون موضوع باور متضاد و در واقع باور بازدارنده نداریم و به محض اینکه می خواهیم میشود و کلا سیستم جهان به این شکل عمل می کند : میخواهیم میشود. اگر میخواهی و نمی شود و دیر می شود و سخت میشود و اصلا نمی شود این موضوع بر میگرده به همون ترمز ها . یعنی اگر ما ترمزی نداشته باشیم اگر باور محدود کننده ای نداشته باشیم . اراده می کنی و میشود اراده می کنی و اتفاق می افتد اصلا جهان کلا سریع الاجاب است و به خواسته های ما و در خواست هایی که ازش میشود سریع پاسخ میدهد به شرطی که باور متضاد نداشته باشیم که در این صورت یک پای ما روی گاز است و پای دیگر ما روی ترمز است . اما زمانی که ما باور هایی همسو و هم جهت با خواسته مان داشته باشیم زمانی که باور های مناسب با خواسته هامون داشته باشیم انگار که هیچ ترمزی وجود ندارد و ترمز دستی را هم خوابانده ایم و با تمام قدرت روی گاز فشار میدهیم خیلی سریع و خیلی راحت به خواسته هامون خواهیم رسید. 

هر چقدر که این موضوع را بهتر درک کنیم هر چقدر که موانع ذهنی و ترمز های ذهنی را بهتر شناسایی کنیم و اونها رو برداریم سرعت رسیدن به خواسته ها هر روز بیشتر و بیشتر خواهد شد.

اهرم رنج و لذت

اهرم رنج و لذت

یکی از پر کاربرد ترین تکنیک های ان ال پی که در واقع اصلی ترین تکنیک ان ال پی محسوب می شه و کانون توجه ان ال پی حساب میشه اهرم رنج و لذت هستش . اهرم pain and pleasure یا اهرم رنج و لذت میگه هر کاری که ما تو زندگی انجام میدیم و هر کاری که انجام نمیدیم و واکنش نسبت به هر اتفاقی که برامون می افته برای فرار از یک رنج یا رسیدن به یک لذت هستش هر کاری . شاید باورتون نشه اما تمام کارهای ما رو تمام کارهای زندگی ما رو هر کاری که حساب بکنی همین اهرم داره کارش رو انجام میده حتی یک آب خوردن ساده رو در نظر بگیریم . 

چرا ما میریم سراغ آب ، چرا آب میخوریم؟ چون تشنگی برای ما رنج ایجاد کرده و آب برای ما لذت ایجاد کرده و ما برای فرار از رنج تشنگی و رسیدن به لذت سیرابی شروع می کنیم به آب خوردن دو لیوان سه لیوان چهار لیوان همین جوری آب می خوریم تا کی آب میخوریم تا زمانی که آب خوردن برای ما رنج آور بشه و دیگه لذت سیرابی رو رد کنیم . این کل مکانیزم مغز انسانه یعنی مغز انسان اینجوری کار میکنه . هر چیزی که برای مغز لذت بخش باشه مغز میره دنبالش مثلا کسی که غذا زیاد میخوره توی مغزش غذا زیاد خوردن لذت بخشه و کسی که غذا زیاد نمی خورده توی مغزش غذا خوردن و غذای چرب خوردن رنج آوره بیشتر مثال میزنم شما هم دیده اید افرادی که سیگاری هستند و سیگار می کشند توی مغزشون سیگار کشیدن مترادف هستش با لذت و کسی که سیگار نمی کشد توی مغزش سیگار کشیدن مترادف با رنج هست.

ان ال پی چیست؟

آدمهای موفق تونستند این اهرم رنج و لذت رو این دوتا اهرم رو کنترل کنند یعنی جای این دوتا اهرم توی ذهنشون درسته و آدمهای نا موفق جای این دوتا اهرم توی ذهنشون نا درسته . آدم های موفق تونستند این دوتا اهرم رو کنترل کنند یعنی کاری که درسته و بهشون کمک میکنه و باعث پیشرفتشون میشه توی ذهنشون لذت بخش تعریف کردند و کاری که نادرست و اشتباهه کاری که به ضررشونه کاری که اونها رو عقب میندازه توی مغزشون رنج آور تعریف کردند مثلا اگر شما آدمی می بینید که دوست دارد ازدواج کنید به این خاطر است که ازدواج کردن توی ذهن اون آدم مترادفه با عشق با لذت با زندگی با خوشبختی و ممکن است باور های ذهنی و اهرم ذهنی فرد دیگری متفاوت باشد و اون آدم توی ذهنش ازدواج کردن مترادف با سختی و زندانی شدن و محدود شدن و همش کار کردن و همش خرج کردن باشد . تمام داستان همین است . 

پس ما اگر میخواهیم موفق شویم اگر میخواهیم ثروتمند و خوشبخت باشیم باید باور های ذهنی مون رو در مسیری که بهمون لذت میده قرار بدیم باید نقطه رسیدن به هدف رو توی ذهنمون لذت بخش کنیم و نرسیدن به هدف رو توی ذهنمون رنج آور تعریف کنیم . اگر ما در زندگی بتونیم این اهرم رنج و لذت رو به کنترل خودمون در بیاریم باورتون نمیشه که میتونیم به چه موفقیت های عظیمی برسیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود