باور های منفی ترمز های موفقیت
باورهای منفی ترمز های موفقیت
9 مرداد 1400
Restrictive-beliefs
باورهای محدود کننده
11 مرداد 1400
Entrepreneur-wealth-creation-belief

۱۰ باور ثروت سازِ کارآفرین های بزرگ

خیلی ها باور دارندکه تبدیل شدن به یک کارآفرین بزرگ شاید کار سختی باشد . و گمان می کنند این کارآفرین های بزرگ همه استعداد ذاتی داشتند ، شانس داشتند و یا خانواده مرفهی داشتند. ولی واقعیت این است که اغلب این افراد شاید تمام کارآفرین های بزرگ جهان از صفر شروع کردند. و با باور های ثروت سازی که داشتند مسیر موفقیت رو طی کردند و تا جایی که امکان داشت تلاش کردند . و شکست خوردند ولی ناامید نشدند و به راهشان ادامه دادند .

همه مان میدانیم. که برای تبدیل شدن به یک کارآفرین بزرگ ، قطعا و حتما یک سری باور های ثروت ساز ، ویژگیهای رفتاری و عملکرد های منظم وجود دارد. که از یک فرد معمولی با سرمایه اندک و زندگی معمولی یک کارآفرین درجه یک و جهانی میسازد . در ادامه این ویژگیهای شخصیتی و رفتاری و باور های ثروت ساز که در موفقیت این افراد تاثیر گذار بوده را با هم بررسی میکنیم .

قبل از شروع این مقاله میخواهم یک نکته کلیدی وکنکوری را به شما عزیزان یادآوری کنم .شاید شما این مقاله را مطالعه کنید و ببینید ای بابا من که بعضی از این باور ها و ویژگی ها را ندارم و دلسرد بشید. ولی اصلا جای مشکل نیست در زندگی همه چیز با آموزش و تمرین و تمرین و تمرین حل شدنی است. و هر مهارتی و هر باوری را که دوست داشته باشید. میتوانید به کمک آموزش و تمرین و تکرار خیلی سریع در وجودتان نهادینه کنید.

۱-باور به انضباط

باورهای ثروت ساز

منظم بودن یکی از باور های ثروت ساز و مهم برای کارآفرینی است . وقتی شما در کارگاهی یا کارخانه ای یا شرکتی و حتی مغازه ای برای کسی کار می کنید. یک سری وظیفه به عهده شما گذاشته شده است .و باید انجام دهید این اسمش انضباط نیست . این وظایفی است که کار فرمای شما یا مدیر شما روی دوش شما گذاشته است. اما در مورد کارآفرین ها بازی این شکلی نیست کسی از آنها نمی خواهد کاری را انجام دهند. یا مسئول و مدیر و سرپرستی بالای سر آنها نیست .که آنها را وادار به وظایف هر روزشان کند . و مجبور کند که حتما باید این کار را تا پایان امروز به اتمام برسانند. حتی هیچ شخصی نیست که به او بگوید امروز باید چکار کند و چکار نباید بکند .

تفاوت در همین باور هاست که فرق یک کار آفرین و یک فرد معمولی مشخص می شود. یکی از مهمترین ویژگی های رفتاری کارآفرین های بزرگ همین انضباط شخصی آنهاست. کارآفرین های با وجود اینکه به هیچ کس قرار نیست جوابگو باشند . بجز خودشان ولی بخوبی میدانند که در چه زمانی چه کاری را انجام دهند .

هیچ کس آنها را بازخواست نمی کند و میتوانند ساعت های زیادی در روز به تفریح بگذرانند. آنها باور دارند که زمان طلاست و مهارت مدیریت زمان را خوب آموخته اند و قدر لحظه به لحظه روزشان را میدانند. و همچنین اولویت بندی بین کارها یعنی تمرکز روی کارهای ضروری ، و به کنار گذاشتن کار های غیر ضروری را به خوبی مدیریت می کنند .

۲- اعتماد به نفس

اعتماد به نفس

باور به اعتماد به نفس خود یکی دیگر از باور های ثروت ساز در دنیای کارآفرینی است . زندگی یک کارآفرین پر شده از لحظات سختی که شکست های متوالی کوچک و بزرگ در آن بوده است. و یک کارآفرین با تمام قوا با این مشکلات جنگیده است و تک تک این شکست ها کافیست. تا هر فردی را از پای دربیاورد اما یک کارآفرین با هر بار شکست قوی تر شده و توانسته باور های ثروت سازی را در خودش به وجود بیاورد و به راهش ادامه می دهد . باوری به نام خودباوری و مهارتی به نام اعتماد به نفس .

اعتماد به نفس باوری است که باعث می شود هم کارآفرینان و هم افراد عادی بعد از هر شکستی دوباره از جای بلند می شوند. و جرئت دوباره و انرژی دوباره برای عملی کردن ایده های شان را می گیرند . بهتر است که بگوییم بدون داشتن اعتماد به نفس هیچ انسانی تبدیل به یک کارآفرین نمی شود .

اگر اعتماد به نفس ندارید اصلا مشکل نیست چون بدست آوردن اعتماد به نفس یک مهارت اکتسابی است . و مثل هر مهارت دیگری می توانیم باور های اعتماد به نفس ایجاد کن را در خودمان افزایش دهیم. و اگر با نبود و یا کمبود اعتماد به نفس روبرو هستید باید بدانید .که این اصلا بهانه خوبی برای کنار کشیدن از دنیای کارآفرینی نیست و این یک باور غلط است . چون مهارت به دست آوردن و افزایش اعتماد به نفس مهارتی است. که با یک سری تمرینات ساده به سادگی و به سرعت قابل افزایش است.

۳- ریسک پذیری

ریسک پذیری

یک دیگر از باور های ثروت ساز باور به توانستن ریسک پذیری و مهارت ریسک کردن است همه ما میدانیم که توانایی ریسک کردن خیلی ارتباط نزدیکی با اعتماد به نفس یک فرد کارآفرین دارد . هر کسی جرئت ریسک کردن را ندارد . چون همیشه یک طرف ریسک کردن برد و یک طرفش باخت است .

فقط افراد کمی هستند که این باور ثروت ساز را در خود پرورش داده اند و با مهارتهایی که آموخته اند می توانند بازار را تحلیل کنند .در کاری که درصد خیلی خیلی کمی از موفقیت در آن دیده می شود. ورود کردن و موفق شدن فقط کار یک کارآفرین با تجربه است و اما تجربه از کجا بدست می آید .

تجربه از تصمیم گیری های زیاد که بسیاری از آنها درست یا غلط بوده است بدست می آید. و عضله تصمیم گیری در یک کارآفرین را قوی کرده است . و در واقع ریسک پذیری باعث می شود که یک کارآفرین در بین رقبای خودش بسیار متفاوت و متمایز شود . و به دست آورد های متفاوتی هم دست پیدا کند.

۴- انگیزه

بعضی روزها احساس میکنیم که انگیزه کافی برای انجام کاری نداریم . یا انگیزه بسیار کمی داریم چنان که احساس می کنیم کار نکردن مان به مراتب بهتر از کار کردن مان است. چون اصلا انگیزه ای نداریم و گاهی اوقات یک روز کاری را با بی میلی سپری می کنیم. بدون اینکه بازدهی بالایی داشته باشیم یا اصلا بازدهی داشته باشیم .

ولی عزیزان این چیزی نیست که یک کارآفرین میخواهد . و این باوری نیست که منجر به ثروت شود . وقتی باور های ثروت سازی در خودمان ایجاد می کنیم می دانیم که در دنیای کارآفرینی از دست دادن یک روز کاری کامل آنهم فقط به دلیل نبودن انگیزه مثل یک فاجعه بزرگ می ماند. چون دنیای کارآفرینی هر ساعتش ارزش دارد.

البته منظور من این نیست که یک کارآفرین حق ندارد بی انگیزه شود. یا اینکه اصلا بی انگیزه نمی شود بالاخره فراموش نکنیم که یک کارآفرین هم یک انسان است. و تمام خصوصیات و خصلت های یک انسان را دارد و ممکن است .یک روز کاملا بی انگیزه و بی حال شود اما یک کارآفرین روش انگیزه دادن به خود را خوب بلد است. در واقع یک کارآفرین یک انسان خود انگیزشی است .و یکی دیگر از مهارتهای یک کارآفرین موفق خود انگیزشی آنهاست.

دوست خوبم نبود انگیزه اصلا بهانه خوب و مناسبی نیست. که ما بخواهیم کاری را انجام ندهیم یا اینکه آن را به تعویق بیندازیم . اصلا قرار نیست که انگیزه ما مهار زندگی ما را به دست بگیرد. بلکه ما باید انگیزه مان را مدیریت کنیم . و یادمان باشد که قرار نیست انگیزه داشته باشیم تا کاری را انجام دهیم . ما باید این باور ثروت ساز را در خودمان ایجاد کنیم که قرار نیست انگیزه بگیریم تا حرکت کنیم بلکه باید حرکت کنیم تا انگیزه بگیریم .

۵- خلاقیت

خلاقیت داشته باشید

خیلی وقت ها وقتی حرف از خلاقیت میشه فکرمان به سمت تابلوهای چند میلیاردی می رود .یا موزیک ویدیوهای خاص یا اختراعات عجیب و غریب . ولی این یک باور اشتباه است عزیزان هیچ قانونی و هیچ کسی نگفته که خلاقیت فقط تو هنره . خلاقیتی که ما منظورمون هست یک نوع خلاقیت در حل مشکل و تصمیم گیری های به موقع است .

ما می خواهیم باوری ثروت ساز در خودمان ایجاد کنیم که سرعت رشد ما را زیاد کند و این یعنی خلاقیت : خلاقیت اینکه چکار کنیم با کمترین هزینه مسیر موفقیتمون رو با سرعت بیشتری طی کنیم . کارآفرین های بزرگ مثل بقیه به مشکلات نگاه نمی کنند . و آنها به هر موضوع و مسئله ای از چند جهت و از چند زاویه نگاه میکنند. و فرصت هایی را در هر مشکل میبینند که مردم عادی آنها را به سادگی درک نمی کنند .

مردم عادی اغلب باور های اشتباهی دارند آنها در اکثر مواقع روی فقط روی خود مشکل تمرکز کرده اند . و دیگر هیچ چیز دیگر را نمی بینند . اما کارآفرینان بزرگ در مشکلات وارد عمل شده و با خلاقیت خود همه چیز را تغییر میدهند . حتما شما هم دیده اید شرکتی یا حتی مغازه ای که ورشکست بوده است . و در دوران منفی به سر می برده است . اما با تغییر یک مدیر یا جایگزین کردن یک شخص جدید، آن شرکت یا شغل رنگ و روی جدیدی به خود می گیرد . و تغییر وضعیت داده و شروع به سود دهی میکند . این فرد یک کارآفرین خلاق است که خلاقیت تصمیم گیری و حل مسئله را دارد.

۶- خود آگاهی

خود آگاهی

باور به خود و شناختن خود مهم ترین باور ثروت ساز و مورد نیاز در دنیای کارآفرینی است . خود آگاهی یکی از مهمترین ویژگیهای رفتاری و عملکردی کارآفرین های برتر و بزرگ جهان است . اینکه یک کارآفرین در ابتدا چه شناختی از شخصیت خود دارد. از شغلی که انتخاب کرده است چه شناختی دارد. افرادی که در این کسب و کار قرار است. با آنها معاشرت و حشر و نشر و نشست و برخواست داشته باشد . افرادی که کارکنان مجموعه هستند چه کسانی هستند در چه گروه سنی هستند چه خصوصیات و ویژگیهایی دارند.

مثلا ممکن است تیپ شخصیتی ما طوری باشد که ما توانایی کمی در نوشتن داریم . یا توانایی زیادی در صحبت کردن داریم . خیلی مهم است که ما از نقاط قوت و ضعف خود آگاهی کامل داشته باشیم . و بجای باور های اشتباه که من نمی توانم یا گلایه کردن که چرا من اینطوری هستم و ای کاش من اینجوری نبودم . بجای گلایه کردن از نقاط ضعف روی نقاط قوت خود کارکنیم .

به عنوان مثال اگر ما در کاری ضعیف هستیم . خیلی راحت میتوانیم آن را به شخص دیگری واگذار کنیم و خودمون توی قسمتی که مهارت دارم کار کنیم . بنابر این یکی از مهارتهایی که کارآفرین های برجسته دارند . این است که در لحظه تصمیم می گیرند . که روی کدام مهارت کار کنند و کدام یکی را به حال خودش رها کنند.بنابر این هرگز از نقطه ضعف هامون گله نکنیم. و به قول معروف بچسبیم به نقطه قوت خودمون و بالا بریم. کارآفرین های بزرگ این باور ثروت ساز را در خود ایجاد کرده اند که نقطه ضعف من نمیتواند من را متوقف کند و من با استفاده از نقطه قوتم هر روز بالاتر می روم .

۷- همدلی

باور به همدلی

باور به همدلی یکی از باور های ثروت ساز برای کارآفرینی است که یک کارآفرین را دوست داشتنی می کند. کارآفرینی موفق است که با تمام افراد گروه معاشرت و همدلی داشته باشد . کسی که بداند حال و روز هریک از نیروهایش چگونه است . فرقی نمیکند که شما صاحب یک مغازه یا کارگاه باشید با فقط ۳ کارمند یا صاحب یک شرکت و تولیدی بزرگ باشید. با بیش از ۲۰۰ کارمند در هر صورت باید این ویژگی مهم در شما باشد .

یک کارآفرین با یک مدیر فرق میکند حواستان باشد شاید یک مدیر میخواهد از اتاقش مدیریت کند. و اصلا بیرون نیاید. اما یک کارآفرین برای رشد هرچه بیشتر احتیاج دارد. که از دید مشتریان و از دید تک تک کارکنان به روند مجموعه نگاه کند. و همدلی کردن بهترین موقعیت است که از مشکلات و درد دل های آنها باخبر شوید. گویی که جای آنها زندگی کرده اید چون کار آفرین های موفق بیشتر تصمیمات مهم خودشان را توسط درکی که از مشتریان و کارکنان مجموعه خودشان بدست آورده اند اتخاذ میکنند.

کارآفرین های موفق همان هایی هستند که محصول را در هر شرایطی از مشتری بازپس می گیرند. و به خواسته های مشتری اهمیت میدهند .و برای کارکنانشان حتی اهمیت زیادی برخوردارند . و برای اینکه حال نیروهایشان بهتر شود. آنها را به مرخصی هایی با شرایط ویژه و مرخصی با حقوق می فرستند.

این کارآفرین ها لشکری از مشتریان وفادار و حاضر به خرید در همه حال دارند. و کارمندان جان برکف و همیشه راضی دارند. یکی از باور های ثروت سازی که یک کارآفرین موفق در خود ایجاد می کند این است که کارمندان و مشتریان همه خانواده من هستند.

۸- مهارتهای ارتباطی

مهارت های ارتباطی

همیشه هر وقت صحبت از کارآفرینی و موفقیت است انسان به ارتباطات قوی هم فکر می کند. افراد موفق آنهایی هستند که دارای ارتباطات قوی هستند. و مسلط به مهارتهای ارتباطی از جمله ( گوش دادن موثر ، باز خورد دادن و ارائه مطلب و پیام بصورت واضح )هستند. این تحقیقی است که دانشگاه وروسلاو اخیراً انجام داده است .

این باور ثروت ساز و مثبت که ارتباطات باعث رشد مجموعه من می شود برای هر کارآفرین ضروری است. و کارآفرین هایی که این سه نوع مهارت بی نظیر را دارند. دقیقا همان هایی هستند که همه ما امروزه آنها را به عنوان کارآفرین های موفق می شناسیم .

نقش مهارتهای ارتباطی در کارآفرین ها و دنیای کارآفرینی بسیار پررنگ است . چرا که وجود مهارتهای ارتباطی و ارتباطات قوی باعث سرعت رشد سریع شده. و اگر باور داشته باشیم که ارتباطات قوی می تواند به رشد و پیشرفت ما کمک کند گاهی اوقات مسیر ۵ ساله با ارتباطات قوی در ۱ سال طی می شود.

۹- انعطاف پذیری

انعطاف پذیر باشیم

همه ما تا قبل از همه گیر شدن بیماری کرونا افرادی را می دیدیم که کارآفرین های بزرگی بودند .ولی درست یک ماه پس از همه گیر شدن این بیماری زمانی که ستاد ملی کرونا دستور تعطیلی واحد های صنفی و خیلی از شرکت ها و کارخانجات غیر ضروری را اعلام کرد . دیدم که یک به یک خیلی از شغل ها شروع به ورشکستگی شدند. و بحران گریبان خیلی از واحد های صنفی را گرفت دیگر آنها مثل قبل درآمد نداشتند. حتی خیلی ها از پس مخارج و اجاره و حقوق کارکنان شان بر نمی آمدن و کم کم تعدیل نیرو انجام می دادند.

آنجا بود که فهمیدم فرق بین باور های یک کارآفرین معمولی و یک کارآفرین واقعی در چیست .کارآفرینان معمولی آنهایی هستند که یا سرمایه ای داشته اند. و یا وامی گرفته اند یا بالاخره به هر نحوی کسب و کاری راه اندازی کرده اند. و روز به روز به کارشان ادامه داده اند . تا موفق شده اند البته تا زمانی که شرایط عادی و معمولی باشد . و اما کارآفرین موفق کسی است که در مسیر کارش با تمام مشکلات روبرو شده است. و هر مشکلی که می خواهد باشد نمی تواند او را از مسیرش و راهش متوقف کند.

یعنی برایشان فرقی ندارد که شرایط خوب یا بد باشد . آنها همیشه فرصتی و راهی برای موفقیت در کارشان پیدا میکنند . در همین بحران کرونا که خیلی ها ورشکست و از کار افتاده شدند . و مجبور به تعطیلی شرکت و واحد صنفی خود شدند . اما کارآفرینانی بودند . که با پشتکار طلایی و با انعطاف پذیری کامل بازارهای جدید و موقعیت های جدید را پیدا کردند. و در این مسیر های جدید گام برداشتند مسیری که تا کنون نرفته بودند. این ها را ما کارآفرینان انعطاف پذیر می نامیم کسانی که با تغییر تغییر می کنند .

باور ثروت سازی که کارآفرین های موفق در خود ایجاد کرده اند این است که شرایط بیرونی هیچ تاثیری در کسب و کار من نخواهد داشت و هر اتفاقی که بیافتد باعث رشد و پیشرفت من می شود .

۱۰- خوش بینی

خوش بین باشید

همه مان داریم در کشوری زندگی می کنیم که به واسطه تحریم ها وارد مشکلات زیادی شد . و البته اوضاع اقتصادی نابسامانی را تجربه کرده است . و از تمام ما افراد قوی ساخته است. ما نمی توانیم خودمان را وسط اینهمه مشکل به بی خیالی یا به قول معروف به کوچه علی چپ بزنیم . و با خوش بینی چشم مان را روی همه چیز ببندیم . و البته منظور من هم این نیست منظور من از خوش بینی دیدن فرصت ها و دیدن نیمه پر لیوان است .

باور ثروت ساز و مثبت یعنی بجای ناراحتی و گلایه کردن از شرایط بد تمرکز بر نکات مثبت داشته باشیم . همانطور که میدانید هر باوری که داشته باشید بر هر چیزی که تمرکز کنید آن را به زندگی تان دعوت کرده اید. اگر بر اتفاقات منفی تمرکز کنید بلیط دعوتی برای این اتفاقات فرستاده اید . و اگر بر اتفاقات مثبت تمرکز کنید آنها را به زندگی خود جذب می کنید .

دوستان در همین شرایط که بیشتر مردم از اوضاع و احوال خود ناله می کنند . خیلی از کارآفرین ها با دیدن فرصت های جدید کسب و کار های جدید و سود ده ای را راه اندازی کردند . و خیلی ها کسب و کار کوچک خود را بزرگ تر و وسیع تر کرده اند. آنها کارآفرین هایی هستند که باور بر این دارند با وجود مشکلات همیشه راهی برای پیشرفت است و مشکلات نمی تواند آنها را از اهدافشان متوقف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود